NIEUWS

  • 16 januari 2018

Ondernemers Voor de Klas

In het kader van het Vlajo-project Ondernemers Voor De Klas kwam Wouter Maenhaut van evenementenbureau Dazzle Events op 15 januari laatstleden een gastcollege geven aan 5 en 6 Communicatie & Media.
TA3
  • 29 december 2017

Inschrijvingen techniekacademie: VOLZET!

Wij voorzagen 50 plaatsen voor de techniekacademie. We zittem momenteel aan 63 inschrijvingen. Wij proberen de groepen groter te maken maar sowieso zullen er leerlingen op de wachtlijst terechtkomen. We werken volgens tijdstip van aanmelding.
TA_1
  • 8 december 2017

Techniekacademie

Het is weer zover! Onze techniekacademie voor leerlingen van de 3de graad van het basisonderwijs, gaat opnieuw van start. Vorig jaar hebben de leerlingen een auto gebouwd die reed op alternatieve energie. Dit jaar worden heuse architecten van de toekomst en bouwen ze een huis.
boom1
  • 14 december 2017

Plant een bos in Deinze

Het-Groene-Huis BOS en Natuurpunt organiseerden de actie ‘Help mee om samen een bos te planten in Deinze’. Dit in het kader van de Dag van de Natuur op 18 november. Tijdens die dag steken vrijwilligers in heel Vlaanderen de handen uit de mouwen. Ook in de Zeverbeekvallei in Deinze. GO!
biotoop
  • 7 november 2017

Biotoopstudie tijdens de lessen PAV

Op maandag 6 november gingen de leerlingen uit 1B naar de Brielmeersen voor een biotoopstudie. Dit gebeurde in het kader van de lessen PAV. De leerlingen maakten kennis met verschillende bomen, planten, paddenstoelen en ook de bijen kwamen uitgebreid aan bod.
scholenveldloop
  • 27 oktober 2017

Scholenveldloop 2017

Vandaag was er opnieuw de jaarlijkse scholenveldloop voor de Deinse scholen. Voor Erasmusatheneum was het een schitterende editie! Maar liefst 12 medailles!
schoolkeuze
  • 8 december 2017

Twijfel over studiekeuze?

Heb je door je examens of eindrapport een ander beeld gekregen over waar je interesses en talenten liggen? Kom je nog graag eens langs op school? Dan ben je welkom op donderdag 21 december tussen 8.30 - 15h 20 of tussen 18.00 - 20.00h en op vrijdag tussen 8.30 en 11u30. 
schrijf-ze-vrijdag
  • 7 november 2017

Schrijf-ze-vrijdag!

Beste leerlingen, leerkrachten, ouder(s) / opvoeders,  
Halloween
  • 27 oktober 2017

pop-up Halloweenhoek

Sidder en beef, of liever: peuzel en slurp! Vandaag tijdens de pauzes serveerde het Halloweenteam van de leerlingenraad campus Peter Benoit eigenbereid lekkers in thema. Leden Errando, Indira, Lisa, Senne en Zoë uit het tweedejaar transformeerden de eco-shop tot een pop-up huiverhoek.