Nieuwe richtingen schooljaar 2018 - 2019

Erasmusklassen doorgetrokken naar de eerste en tweede graad A-stroom, B-stroom, ASO, BSO en TSO.

Vanaf schooljaar 2015-2016 startten we op campus Peter Benoit met de Erasmusklas. Deze is gebaseerd op de leefschoolvisie en is tot stand gekomen binnen een samenwerking van leraren, ouders, directies secundair en directies basisonderwijs. Dezelfde vakken als in de reguliere klassen economie, Latijn, humane wetenschappen en wetenschappen komen aan bod, maar de omkadering is anders. Hoe we dit concreet aanpakken, vind je terug in de visie van de school. We zijn uniek in het werken met open klassenraden, klasgroepraad, klasouderraad, gordels en het werken met kernteams. Klik vooral door op deze begrippen voor meer uitleg of kom langs. 

3de graad verzorging 

Heb je belangstelling om met mensen om te gaan? Ben je iemand met een verantwoordelijkheidsgevoel en draag je graag zorg voor mensen? Ben jij een creatieve duizendpoot die graag de handen uit de mouwen steekt?

Je wordt klaargestoomd om als een verzorgende binnen verschillende sectoren aan de slag te gaan. In de derde graad verzorging ligt de nadruk vooral op stages bij zowel kinderen als bejaarden. Hier krijg je de kans om het theoretische om te zetten in de praktijk. Een job in de zorgsector vereist flexibiliteit, empathie met je patiënten of leefgroep en een goede basisconditie. 
Via (vakoverschrijdende) projecten kom  je geleidelijk aan in contact met de wereld van de zorg, en word je zowel voorbereid op de studierichting ‘Verzorging’ en latere specialisatiejaren, Se-n-Se of een HBO 5 verpleegkunde.

7 Restauratie en Decoratie schilderwerk

In deze doorgedreven specialisatie leer je al doende de finesses van de gespecialiseerde ambachtelijke technieken. 
Geduld, het streven naar perfectie, graag werken met vormen en kleuren, nauwkeurigheid en precisie zijn belangrijke eigenschappen om te slagen in je studies (en in je latere beroepsleven).

De focus in dit leerjaar ligt op het vernieuwen en restaureren van interieurs en exterieurs. Het kan gaan om oude waardevolle gebouwen die deskundig dienen aangepakt te worden.
Maar evengoed om moderne gebouwen waarin klassieke of moderne decoratietechnieken toegepast worden.

Op een praktische manier komen zowel het restaureren/decoreren van hout en marmer, van doek, ornamenten, meubels en gevels... aan bod. 

Je leert je opdrachten begrijpen en de werken voorbereiden en uitvoeren.
Vandaar dat opmeten, fileren, vergulden, verzilveren en bronzeren, schetsen, kleurstudie, verfsamenstelling en stijl- en designaccenten onder andere op het programma staan.