SODA

Soda+

Elke werkgever droomt van een werknemer die stipt, betrouwbaar, correct, altijd in orde, vakbekwaam én leergierig is. Dit is alvast een ambitie die het GO! Erasmusatheneum Deinze voor zijn leerlingen wil waar maken. Door samen te werken met de bedrijfswereld kan dit gerealiseerd worden. Met deze ingesteldheid startte het SODA-project. Via dit project leren wij onze leerlingen een positieve werkattitude aan.

De bedrijfswereld verwacht niet dat de beginnende werknemer aangepast technisch geschoold is. Zij zijn wel op zoek naar jonge mensen met de nodige basiscompetenties: een brede algemene vorming, een goede beroepsgerichte basiskennis en technische vaardigheden. Zij willen gedreven jonge mensen die over de juiste attitudes beschikken.

Verantwoordelijkheidszin en actief pluralisme wordt hoog in het vaandel gedragen. Wij willen, met andere woorden, een opleiding aanbieden die verder reikt dan louter het ontwikkelen van technische en beroepsgerichte kennis en vaardigheden, maar waarbij ook de ‘soft-skills’ van onze leerlingen worden getraind. Kortom een opleiding die breder is dan techniek alleen!

In de eerste plaats willen we onze eigen leerlingen van de 2de en 3de graad (16+) schilderen-decoratie, houttechnieken en office assistant die zich het hele jaar inspannen, belonen met een SODA-attest en hen zo meer kansen geven op de arbeidsmarkt. We werken samen met diverse organisaties zoals: VDAB, RTC, intelectuele sponsors, stagebedrijven, bedrijven uit Deinze en omstreken.  

Het SODA+- project is niet alleen een stimulans voor de leerlingen die een opmerkzame inzet leveren, maar het bezorgt de betrokken bedrijven ook een nieuw selectiecriterium. Wij verbinden het evalueren van die arbeidsattitudes aan een attestering: het SODA-attest.

SODA staat voor: Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude waaraan het GO! Erasmusatheneum Deinze eigen criteria gekoppeld heeft, analoog met het schoolreglement en de vereisten van de arbeidsmarkt.

Uitgebreide informatie omtrent visie , praktische realisatie, … kan u terug vinden in onderstaande bundel.  

   

Documenten 

pdf bestandBundel SODA.pdf (928 kB)

 

 

 

soda
SODA