Stemtornooi 2019

  • 8 mei 2019

GO! Erasmusatheneum behaalde twee keer brons op het stemtornooi. Een keer voor programmeren en een keer voor 3D printen. Er deden 422 teams mee.

Opdracht 1.

Zelf rijdende wagens worden in de toekomst heel belangrijk. Ze zullen ervoor zorgen dat het verkeer veiliger en efficiënter verloopt en dat de steden terug leefbaar worden. Daar moet het project “De Dolle Doolhof” aan meehelpen.We staan met zijn allen uren in de file. Dit is een belasting voor de leefbaarheid binnen de steden. Sommige steden zijn soms een echt doolhof aan straatjes en steegjes, denken we bijvoorbeeld aan het typische dambord patroon van New York City. Ook hier moet het mogelijk zijn om goederen en diensten te leveren aan ieder huis. Dit zou met zelf rijdende wagens kunnen worden gedaan. De bedoeling van dit project is zelf rijdende wagens te ontwikkelen die zelfstandig hun weg kunnen vinden in zo’n stad met kleine straatjes en steegjes. Aan jullie om een zelf rijdende wagen te ontwikkelen die dit allemaal kan. Kan de wagen door het doolhof de uitgang zelfstandig vinden? En dit in de kortst mogelijke tijd?

Opdracht 2.

De mens is steeds op zoek naar nieuwe plaatsen. Zo ontdekte Christoffel Columbus in 1492 Amerika en Vasco da Gama ontdekte India vanuit Portugal enzovoort. Ter plaatse bouwden ze bruggen om hun gebied verder te kunnen uitbreiden..Tegenwoordig zijn bruggen nog steeds nodig om verbindingen te maken tussen verschillende gebieden,we denken aan de Vasco da Gama brug die de Taag overbrugt in Lissabon.De bedoeling van deze opdracht is om een zo stevig mogelijke hangbrug te bouwen gebruik makende van 3Dgeprinte onderdelen. Bij het ontwerp van de brug zal je rekening moeten houden met verschillende zaken zoals bijvoorbeeld:hoeveel 3D geprinte stukjes zal je gebruiken, hoe zal je deze vastmaken aan elkaar, hoeveel kan je de brug belasten,...

 

BE3 BE2